Back

За Нокс

Основан от младите
за да развива младите

„Театър Нокс“ е културна организация, създадена, за да даде възможност на младите артисти в България да реализират своята творческа енергия и потенциал.

Учредена като фондация през 2019 година, компанията реализира успешно своите творчески проекти в областта на независимия театър, организира различни ателиета, курсове по актьорско майсторство за любители и разнообразни културни събития.

Тези дейности са продукт на вярването ни, че за да бъде съхранено театралното изкуство в България и за да продължи неговото развитие, е необходимо първо да създадем устойчива общност, обединена от своите естетически възгледи и културни ценности.

Защо НОКС

Nox (от латински) - мрак, нощ, сън, привидение...

Името на организацията ни се роди от идеята, че всяко театрално представление започва със затъмняването на прожекторите преди своето начало. След което от този мрак изниква една илюзия – игра на нечие въображение (а може би на една обща, колективна фантазия). А на финала – тъмнината прибира своето привидение обратно. 

Мисия

Конкретни стъпки, с които постигаме нашата мисия

Театрални представления

продуциране на театрални представления, насочени основно към младежката публика, чрез които да изразим своята позиция относно теми, които вълнуват съвременния човек;

Към постановки
Театрални курсове

провеждане на курсове по актьорско майсторство за любители, насочени към младежи и възрастни, чрез които да дадем възможност на повече хора да се докоснат до спецификата на театралното изкуство, да изразят себе си и да се погрижат за своето личностно развитие;

Културни събития

Организиране на различни културни събития (ателиета, семинари, литературни четения, концерти и др.), чрез които да подпомогнем културното развитие на своите зрители и артистите, с които работим;

С кого работим

Парнтьори

Другите за Нокс

Какво споделят приятелите
и партньорите ни за нас

Нашата общност

Запознай се
с нас.

Вярваме безрезервно, че младите артисти са проводници на онази творческа енергия, която свързва съвременния човек с метафизиката, която ежедневно се опитваме да разберем.

0

Млади театрални артисти,
работили за нашите постановки

0

Съвместни продукции
с въшни организации

0

Проведени
театрални школи

0

Преминали курсисти
в Школи Нокс

Запознай се

Екипът на Нокс

 • Мария Панайотова
  Учредител на фондацията; Изпълнителен директор 2019-2020

  Aктриса, с бакалавърска степен през 2016г., в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорство за драматичен театър".

 • Стефан Зарев
  Учредител на фондацията; Председател на настоятелството

  Режисьор, с бакалавърска степен на образование през 2017г., в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Режисура за драматичен театър".

 • Анатолий Ставрев
  Член на настоятелството

  Актьор, с бакалавърска степен, през 2017г., в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорство за драматичен театър".

 • Димитър Димитров
  Изпълнителен директор

  Актьор, с бакалавърска степен, през 2017г., в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Актьорство за драматичен театър".

За контакти

Озовете се в сърцето на театралното изкуств.
Свържете се с нас

Можем да представим някой от своите спектакли специално за вашата фирма или да изготвим творчески тиймбилдинг за вашия екип. Преживейте театралната сцена задно с нас!

 

Този сайт използва бисквитки Бисквитки